Băile sunt locuri unde ai parte de intimitate și unde poți reflecta în liniște. Reprezintă locuri retrase private, unde cu siguranță nimeni nu vrea să fie deranjat. Astfel, încuierea ușii de la intrarea în baie devine extrem de importantă. Mai jos găsești tot ce trebuie să știi despre încuietorile ușilor de băi pentru a face alegerea corectă atunci când renovezi baia. Ușa pentru baie o vei găsi în centrul comercial MaxiMoB Bartolomeu la partenerul Mc Pro.

Diferite tipuri de încuietori

Atunci când alegi o încuietoare pentru ușa de la baie, vei căuta una care are anumite atribute importante.

Vei vrea o încuietoare care să fie în același timp ușor de utilizat cât și de încuiat. Bineînțeles că nu vei căuta acele caracteristici de siguranță așteptate de la o ușă de exterior. În schimb, vei căuta un sistem de închidere ușor de încuiat de la interiorul băii și ușor de deschis de la exterior, atunci când baia este liberă.

Vei vrea o încuietoare capabilă să îți asigure intimitatea atunci când folosești baia, ca să nu ai parte de musafiri nedoriți când te afli la interior.

Îți vei dori, de asemenea, o încuietoare suficient de fiabilă încât să nu se blocheze atunci când te afli în baie. Dacă totuși se întâmplă să rămâi blocat, probabil că va trebui să demontezi întregul sistem de închidere sau să spargi ușa pentru a ieși.

Și cel mai important, indiferent dacă ești în căutarea unei încuietori pentru o baie de la domiciliu sau pentru o baie dintr-un spațiu comercial, vei dori o încuietoare durabilă. O încuietoare care să suporte utilizarea frecventă și care să nu necesite înlocuiri dese.

Iată câteva tipuri populare de încuietori de băi folosite atât pentru confortul casei tale cât și pentru spațiile comerciale.

1. Set de broască cu mânere

Seturile de broască cu mânere sunt broaște de ușă furnizate cu mânere de ușă pe exterior pentru a deschide ușa și prevăzute cu o yală cu cheie sau cu opritor pe interior pentru a încuia ușa pe care este montat setul.

2. Încuietori cu opritor

Încuietorile cu opritor sunt în general folosite împreună cu mânere de ușă drepte sau rotunde fără blocare. În timp ce mânerele rotunde sau cele drepte îndeplinesc funcția de bază de deschidere și închidere a ușii de baie, încuietorile cu opritor sunt prevăzute separat pe interiorul ușii, acționate de un mecanism de blocare simplu cu răsucire. Atunci când acest tip de încuietori sunt folosite în spațiile comerciale, precum cafenele, deasupra mânerului exterior există adesea un indicator care arată dacă baia este sau nu ocupată.

3. Încuietori cu funcție de intimitate

Probabil că acesta este cel mai răspândit tip de încuietoare a ușii de la interior. Acestea sunt caracterizate de un mecanism de blocare acționat de un buton ce constituie parte din mânerul din interiorul băii. Acest lucru înseamnă că atunci când baia este liberă, ușa poate fi închisă și deschisă liber. Odată ce butonul de la interior este rotit sau apăsat, în funcție de design, ușa se încuie singură.

Multe din încuietorile cu funcție de intimitate sunt prevăzute și cu o funcție de deblocare de urgență de la exterior. Dacă la interior se blochează un copil sau o persoană incapabilă de a deschide ușa singură, se introduce un ac în butonul exterior pentru a debloca încuietoarea.

4. Broască fără sistem de blocare

Broaștele fără sistem de blocare sunt probabil cele mai puțin sigure dintre toate aceste opțiuni, având în vedere că nu sunt prevăzute cu niciun fel de sistem de blocare. Totuși, sunt ideale pentru casele unde locuiesc copii mici ce s-ar putea bloca la interior sau oameni în vârstă care au nevoie să intre și să iasă din băi fără prea mult efort.

Vrei să afli mai multe despre cât ar putea să te coste renovarea băii? Obține o ofertă gratuită prin sistemul nostru de estimare a costurilor, apăsând aici.

Diferența dintre încuietorile pentru ușile de baie și cele pentru intimitate

Acestea sunt foarte asemănătoare, însă au caracteristici distincte. Este de ajutor să cunoști diferențele, în special dacă planifici să îți schimbi încuietorile ușilor de la baie.

O încuietoare de intimitate va avea un zăvor tubular, în timp ce o încuietoare pentru ușile de baie va avea un sistem de blocare mai mare și mai complex.

Atât încuietorile pentru ușile de baie, cât și cele de intimitate sunt prevăzute cu un sistem de deblocare de pe mânerul exterior. Această caracteristică de siguranță poate fi acționată folosind o șurubelniță dreaptă și este o caracteristică de siguranță esențială în cazul în care cineva rămâne blocat la interior.

Cum se schimbă o încuietoare pentru ușa de baie

Schimbarea unei încuietori pentru ușa de baie nu este deloc dificilă, în special dacă se va înlocui cu un tip similar de încuietoare. Iată ce trebuie să faci.

  1. Desfă șuruburile și scoate mânerul drept sau rotund vechi.
  2. Desfă șuruburile și scoate zăvorul din cadrul ușii.
  3. Desfă șuruburile și scoate plăcuța broaștei.
  4. Introdu mai întâi zăvorul în orificiul ușii, asigurându-te că vârful curbat se află în aceeași direcție cu plăcuța broaștei. Odată fixat în poziție, fixează zăvorul în șuruburi.
  5. Apasă limba zăvorului și montează mânerele ușii. Fixează-le în poziție cu șuruburi.
  6. Fixează în poziție cu șuruburi și noua plăcuță de broască. Verifică și asigură-te că ușa se închide corespunzător.

Ce vei alege?

Știi acum ce opțiuni ai când vrei să alegi încuietoarea ideală pentru baie și cât de ușor este să o schimbi. Fie că îți dorești o utilizare ușoare, siguranță crescută sau intimitate maximă, există câte o încuietoare care să se potrivească nevoilor și bugetului tău. Ține minte că aceste încuietori de uși sunt furnizate într-o gamă variată de design pentru a se potrivi cu decorul băii tale. Deci, te-ai decis care ți se potrivește cel mai bine?

Comentariile sunt închise.