Există o serie de factori care afectează orice proiect de renovare a casei, iar momentul potrivit se află în capul listei. Totul, pornind de la achiziția și cererea de materiale, angajarea constructorului potrivit, efectul asupra familiei proprii și până la durata până la finalizarea proiectului depinde de alegerea momentului potrivit pentru proiect. În această scurtă analiză, vom încerca să identificăm când este cel mai bine să renovezi bucătăria. Dacă în proiectul tău de renovare ai în plan și schimbarea mobilei, la MaxiMoB Bartolomeu Brașov vei găsi mobila de bucătărie potrivită cu noua amenajare.

Vara

Vara este considerată o perioadă bună din an pentru a face renovări. 

Zilele însorite înseamnă multă lumină naturală, astfel fiind momentul ideal din an pentru alegerea culorilor pentru dulapurile de bucătărie, blaturi, pereți și altele.

Vremea caldă este ideală pentru extinderea locuinței și, dacă majoritatea lucrărilor au loc la interior, muncitorii vor aprecia că pot lucra cu aerul condiționat pornit.

Vara este, de asemenea, perioada ideală pentru a călători, datorită vacanțelor școlare. Deci, dacă nu vrei să fii prin preajmă în timpul renovării bucătăriei, acum e momentul perfect să îți planifici vacanța în familie.

Proiectele de reamenajare a bucătăriei înseamnă acces limitat sau lipsa totală a accesului în bucătărie. Trebuie să uiți de mesele regulate. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să comanzi mâncare zilnic. Vara e un moment grozav pentru a aprinde grătarul și să gătești afară. De asemenea, sunt disponibile din abundență fructe și legume sezoniere, așa că poți adăuga culori și arome și să te bucuri de mese proaspete alături de familia ta. 

Toate aceste avantaje nu fac neapărat din vară anotimpul cel mai bun pentru renovarea bucătăriei. Totuși, este cea mai aglomerată perioadă din an pentru îmbunătățiri aduse locuinței. 

Toamna

Toamna este anotimpul de dinaintea sărbătorilor, fiind astfel o altă perioadă populară a anului pentru renovarea bucătăriei. Reamenajarea bucătăriei toamna înseamnă oportunitatea perfectă de a-ți etala bucătăria cu design nou-nouț la timp pentru sezonul sărbătorilor.

Culorile de toamnă sunt deseori o opțiune grozavă pentru bucătării. În special pentru că acestea dau viață spațiului de Halloween și pe durata sărbătorilor de iarnă. 

Toamna este o perioadă excelentă și pentru a căuta oferte la aparatura de bucătărie și pentru a economisi ceva bani. Mulți comercianți doresc să își golească stocurile vechi înainte de lansarea modelelor noi la timp pentru sărbători și anul nou. 

Nebunia renovărilor de vară se domolește, ceea ce înseamnă că îți va fi mai ușor să găsești un constructor potrivit cu care să lucrezi. Totuși, din moment ce mulți oameni încă își doresc să își pună casa la punct până la venirea iernii, nu vei beneficia încă de reduceri.

Iarna

Mulți proprietari de case tind să se ferească de renovarea bucătăriei pe durata iernii, în special datorită faptului că este perioada sărbătorilor. Nu prea poți să primești musafiri când bucătăria ta nu este complet funcțională, nu?

Totuși, dacă planifici să pleci de acasă de sărbători, iarna poate fi perioada cea mai accesibilă pentru a-ți renova casa. Constructorilor le este greu să găsească volume de lucru regulate pe perioada iernii. Astfel că mulți dintre ei oferă reduceri considerabile și oferte excelente pentru serviciile lor. Acest lucru îți va oferi oportunitatea de a obținea cea mai bună ofertă. Acum îți poți extinde posibilitățile la bugetul de care dispui.

Un dezavantaj al renovărilor pe timp de iarnă este că vremea poate întârzia livrarea materialelor. Poți scăpa de acest neajuns dacă planifici proiectul din timp și comanzi materialele în avans. De asemenea, este o idee bună să nu începi lucrările propriu-zise până nu ai cumpărat toate materialele necesare.

De asemenea, iarna poate să nu fie momentul cel mai bun pentru renovarea bucătăriei dacă planurile de reamenajare includ creșterea amprentei la sol a bucătăriei, prin extinderea acesteia la exterior.

Primăvara

O reamenajare a bucătăriei în lunile de primăvară este ca o versiune extremă a curățeniei de primăvară. 

Vremea trece lent, dar sigur, de la îngheț la zilele calde de vară.

Odată cu vremea prietenoasă vine și o cerere crescută a constructorilor. Mulți oameni au așteptat nerăbdători să treacă iarna pentru a începe propriile proiecte de reamenajare. Acest lucru se aplică în special celor care planifică renovări la exterior.

Zăpada ce încă nu s-a topit la începutul primăverii și ploaia neașteptată caracteristică primăverii pot să întârzie renovarea bucătăriei, în special dacă intenționezi să construiești la exterior pentru a extinde amprenta la sol a acesteia. 

Verdictul

Vara este perioada optimă din an pentru toate renovările, fie că e vorba de reamenajarea băii sau construcția bucătăriei. De ce vara? Pur și simplu pentru că ai parte de multă lumină naturală, vremea este mai prietenoasă și copiii nu merg la școală. 

Iarna poate fi perioada cea mai accesibilă din an pentru a face renovări în bucătărie, atât timp cât îți planifici stocul de materiale eficient, fiind prevăzător cu privire la condițiile de vreme adverse.

Comentariile sunt închise.