Tendința actuală este de a avea bucătării open space. Astfel avem zone multifuncționale care combină spațiile de locuit și de luat masa. Acest trend impune mai mult ca niciodată ca mobila de bucătărie să fie bine planificată în avans. Multe bucătării sunt folosite acum nu doar pentru prepararea alimentelor și gătitul acestora, ci și pentru a mânca, găzduind evenimente sociale și oferind spații pentru joacă, muncă și studiu.

În consecință, trebuie să alegem mobila de bucătărie și opțiunile de depozitare potrivite pentru a ne asigura că cerințele pe care le cerem bucătăriilor noastre sunt îndeplinite. Acest lucru nu este întotdeauna atât de ușor, dar sfaturile noastre de mai jos vă vor ajuta să faceți alegerile corecte.

Mobila de bucătarie în cazul bucătăriilor mari

Bucătăriile mari oferă nu numai mai multe oportunități pentru gătit, ci și pentru crearea de spații pentru luat masa, relaxare, lucru și divertisment. Bucătăriile mari pot profita de insulele multifuncționale. Insulele, adesea folosite pentru pregătirea și spălarea alimentelor, pot fi transformate rapid în locul ideal pentru mese casual cu un set de scaune de bar.

Bucătării mici

Bucătăriile mici pot fi încă folosite ca spații sociale. Utilizarea inteligentă a blaturilor, culorilor și iluminatului poate ajuta într-o încăpere mai mică să aibă mai multe utilizări și să creeze o iluzie de spațiu mai mare. În bucătăria de mai jos, designerii au folosit sticlă și oțel pentru a crea un spațiu plin de viață și funcțional într-o zonă relativ mică.

Bucătării sociale

Pe măsură ce continuăm să mâncăm din ce în ce mai mult, insulele de bucătărie menționate anterior oferă bucătarilor de casă posibilitatea de a distra sau de a găti ca spectacol pentru oaspeții așezați la o masă sau pe o canapea din apropiere.

Mesele permit oamenilor să fie așezați atunci când mănâncă într-o calitate formală, dar oferă, de asemenea, o platformă de pe care să servească aperitive, tapas și alte alimente mai informale. Mesele care nu sunt folosite direct pentru mâncare – cum ar fi în timpul unei petreceri de seară – pot fi folosite în continuare cu un efect excelent prin simpla utilizare a lumânărilor pentru a crea atmosferă.

Bucătării de familie

Atunci când o bucătărie este folosită de întreaga familie, este important să luați în considerare depozitarea cărților și jucăriilor pentru copii. Unde plasați acest spațiu de depozitare va determina accesibilitatea pe care o are copilul la conținutul său – ar putea fi sus și la îndemână, sau jos și accesibil.

Siguranța, întreținerea și durabilitatea componentelor vor fi, de asemenea, considerente cheie la alegerea mobilierului pentru o bucătărie adecvată familiei. Mulți copii mai mici se bucură, de asemenea, să ajute părinții și rudele în bucătărie. Mesele joase și blaturile de lucru pot ajuta copiii să se simtă mai implicați în pregătirea meselor în familie.

Bucătării birou la domiciliu

Multe bucătării se dublează acum ca locuri de muncă sau de studiu. La fel ca în cazul bucătăriilor de familie, depozitarea este un aspect cheie, la fel și selecția de locuri disponibile în bucătărie. În timp ce scaunele de bar pentru micul dejun pot fi ideale pentru sesiuni scurte, sesiunile mai lungi de lectură pot fi realizate mai bine în confortul unei canapele sau scaune pivotante. Munca flexibilă și utilizarea în creștere a dispozitivelor multimedia în zona bucătăriei au dus la astfel de scaune care devin mai frecvente în bucătării.

De asemenea, merită luată în considerare stocarea cablurilor și a diferitelor pachete de alimentare necesare pentru utilizarea oricăror dispozitive de lucru. Prizele ascunse pot oferi o modalitate excelentă de alimentare a dispozitivelor atunci când este necesar.

Zonele de activitate

Cu atât de multe utilizări potențiale, bucătăria este foarte des împărțită în zone de activitate diferite. Designul inteligent și stilului vor ajuta la îmbinarea diferitelor zone într-o singură cameră, conformă tematic.

Imaginea de mai jos ilustrează modul în care o insulă de granit ajută la „punerea în mișcare” a spațiului dintre spațiile de gătit și cele de luat masa din bucătărie.

În timp ce designul modern este tendinta, principiile de amenajare rămân aceleași, indiferent de stilul bucătăriei – planifică din timp, ia în considerare modul în care dorești să utilizezi bucătăria, ia în considerare modul în care poate fi folosită în viitor și cumpără mobilier și accesorii care sunt în concordanță cu stilul bucătăriei. Mobila de bucătărie poate fi în orice stil și culoare pentru a creea design-ul dorit.

Comentariile sunt închise.