În majoritatea caselor, camera de zi este cea care atrage atenția oaspeților, prietenilor și familiei. Această cameră este cea care prezintă stilul decorativ al casei tale și de aici pornește design-ul întregii case. Design-ul devine și mai semnificativ în cazul livingului modern, unde bucătăria și zona de luat masa devin un spațiu comun cu camera de zi. Zidurile tradiționale pierd tot mai mult teren în favoarea unui spațiu deschis, creându-se astfel zone mult mai mari, fără compartimentare, unde alte accente sunt folosite pentru a delimita spațiul vizual. Aici, alegerea culorii potrivite pentru camera de zi devine mult mai importantă.

Culorile sufrageriei par deseori stereotipuri, proprietarii de case și designerii evitând să folosească fundaluri îndrăznețe și culori mai intense. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că aceste culori creează reacții mixte. Într-un spațiu în care găzduiești în mod regulat oaspeți, este recomandat să folosești culori neutre care sunt mult mai plăcute. În cele ce urmeză vom arunca o privire asupra celor 5 cele mai populare culori și nuanțe de culori din sufragerie, care se potrivesc tuturor stilurilor și tendințelor. Unele au devenit mai populare în ultimele două decenii, în timp ce altele par a fi tendințe mai vechi. Iată 5 nuanțe cu care pur și simplu nu poți da greș.

Albastru – O culoare îndrăgită!

Este greu să nu remarci albastrul și influența sa în jurul nostru. Natura pare să ne fi programat să ne îndrăgostim inevitabil de acastă culoare înconjurându-ne cu ea. Și nu există nicio îndoială că albastrul este culoarea preferată pentru majoritatea dintre noi atunci când avem dubii și nu știm ce să alegem. Îl găsești într-o gamă largă de nuanțe, tu trebuie doar să adaptezi cantitatea de albastru din cameră, combinându-l cu alte culori și alegând un decor complementar pentru a schimba atmosfera camerei. În 2021, poți alege să mergi pe un albastru care combină și o tentă de gri de asemenea pentru un living mai modern.

Alb combinat cu accente de lemn

Pentru cei care s-ar putea să fi ratat tendința în ultimii doi ani, acum este un moment minunat să alegeți combinația de alb și lemn în living. Vopseaua albă din sufragerie este o alegere la fel de simplă pe cât pare. Dar combinați-l cu accente calde de lemn, piese de decor încântătoare realizate din lemn și o mobilă de bucătărie cu rafturi din lemn creeând astfel un spațiu de locuit liniștitor, versatil care îți permite să modifici stilul oricând dorești foarte ușor.

Verde – Conferă liniște casei tale!

Verdele nu a fost întotdeauna o culoare populară în sufragerie, deoarece este o alegere dificilă de manevrat. Prea mult verde pare neplăcut și transformă zona de locuit într-un cadru strident. Prea puțin verde se pierde în decor. O cameră de zi frumoasă decorată cu verde este să știi cât de mult verde poți folosi și să alegi nuanța potrivită pentru spațiu. O cameră de zi bine iluminată este o necesitate când folosești această culoare. Este recomandat să iei în considerare stiluri mai clasice și tradiționale în detrimentul celor contemporane atunci când utilizezi verde.

Bejul poate fi orice, mai puțin plictisitor

Când te gândești la culori „sigure” de utilizat în sufragerie, bejul îți vine în gând aproape instantaneu. Decorarea cu bej cu siguranță nu este plictisitoare și îți permite să utilizezi abordări diferite, cum ar fi accentele inteligente, finisajele ton pe ton și corpurile de iluminat decorative transformând acei pereți bej plictisitori într-un cadru mai interesant. La fel ca albul și griul, bejul este o culoare care se adaptează incredibil atunci când vine vorba de schimbare între stiluri și teme.

Gri – un favorit modern

În cele din urmă, întâlnim nuanța care a fost în mod constant cea mai cautată culoare neutră- gri. Este o culoare care a înlocuit rapid albul în camerele de zi din întreaga lume în ultimii ani. Numeroasele nuanțe de gri îți permit să alternezi cu ușurință între aspectul cald și cel rec. De asemenea îl poți combina cu alb pentru un interior mai captivant. Dacă îți plac lucrurile rafinate cu un cadru discret și la modă, atunci griul este culoarea ta.

Comentariile sunt închise.